МІНОБОРОНИ ТИМЧАСОВО ПРИЗУПИНИЛО ПРИВАТИЗАЦІЮ СЛУЖБОВОГО ЖИТЛА

Міністерство оборони України проводить систематизацію даних про наявний житловий фонд для переведення їхнього обліку та видачі в електронну форму.

Про це повідомила пресслужба Міноборони.

«На час введення нового механізму тимчасово обмежено виключення житла з числа службового», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зміни є частиною комплексного підходу до забезпечення військовослужбовців та їхніх сімей житлом, що вводиться в рамках виконання Програми трансформації Міністерства оборони та Збройних сил України.

На даний момент вже були оприлюднені відкриті списки військовослужбовців, які перебувають у черзі на отримання квартири. Також було розпочато формування єдиного земельно-об’єктного банку і фонду штатно-посадового житла для проживання військовослужбовців під час служби.

«На період впровадження практичного етапу систематизації відомостей про наявне відомче житло, уніфікацію і переведення процесів його видачі в онлайн, тимчасово обмежено виключення житлових приміщень з числа службового житла. Після запуску прозорого механізму, процес «розслужбовування» буде відновлено», — підкреслюють у відомстві.

Очікується, що новий підхід мінімізує корупційні ризики і забезпечить прозорість процесу надання військовослужбовцям житла на всіх етапах.

Поделиться публикацией