МІНОБОРОНИ ТА «БОГДАН МОТОРС» ПОГОДИЛИ УСУНЕННЯ ВИРОБНИКОМ НЕДОЛІКІВ САНІТАРНИХ АВТОМОБІЛІВ, ЯКІ ПОСТАВЛЯЮТЬСЯ ДО ЗСУ

Міністерство оборони та корпорація «Богдан Моторс» погодили усунення виробником недоліків конструкції санітарних автомобілів, які поставляються до Збройних сил України.

«Цей санітарний автомобіль має багато істотних переваг, але є ряд зауважень та недоліків, які будуть виправлені в наступних партіях», — сказано повідомленні, поширеному прес-службою Міноборони увечері в неділю, 11 лютого.

У відомстві зазначили, що для усунення недоліків в конструкції «Богдан-2251» створено робочі групи, до складу яких увійшли представники оборонного відомства, корпорації «Богдан», а також волонтери та громадські активісти, які надають системну допомогу українській армії. Результати їхньої роботи мають бути враховані в процесі виробництва нових партій автомобілів для ЗСУ.

«Про зупинення провадження санітарних автомобілів «Богдан-2251″ не йдеться. Відбувається процес усунення виявлених у ході експлуатації недоліків з метою отримання сучасного та надійного санітарного автомобіля», — підкреслили в Міноборони.

У корпорації «Богдан Моторс» підтвердили цю інформацію, назвавши поширені раніше дані про кількість несправних автомобілів перебільшеними.

«Після поставки 50 таких автомобілів та їх експлуатації в зоні бойових дій у частини автомобілів були виявлені технічні несправності. Але йшлося не про 50%,… а про 17%», — уточнили в прес-службі автовиробника.

Серед причин виявлених несправностей компанія назвала використання неякісного палива та порушення умов експлуатації або регламенту сервісного обслуговування.

«Про це свідчать висновки створеної сторонами комісії і незалежних експертів. У «Богдан Моторс» розроблені заходи щодо модернізації автомобіля «Богдан-2251″, які готові оперативно провести, щоб реагувати на складні умови експлуатації техніки в зоні АТО», — йдеться в прес-релізі компанії від 11 лютого.

Санітарний автомобіль «Богдан 2251» виготовляється з 2016 року корпорацією «Богдан». Корпорація «Богдан» виконує контракт, укладений 2016 року з МО України щодо постачання новітніх санітарних автомобілів в інтересах ЗСУ.

Наприкінці 2017 року стало відомо про непридатність медичного обладнання та самого автомобіля для використання в зоні ведення бойових дій унаслідок низьких експлуатаційних характеристик, поганої якості виготовлення і збірки.

Корпорація «Богдан» є одним із найбільшими постачальників транспорту України. Вона належить бізнес-партнеру президента України Петра Порошенка, першому заступнику секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олегу Гладковському.

Поделиться публикацией