МІНОБОРОНИ РФ ПРОВОДИТЬ ВИПРОБУВАННЯ НОВІТНЬОГО ПІДВОДНОГО БЕЗПІЛОТНИКА «КЛАВЕСИН»

Випробування автономного безлюдного підводного апарату (АБПА) «Клавесин-2», призначеного для виконання спеціальних завдань на великій глибині, почалися на морському полігоні в Криму. Про це повідомляє ИНТЕРФАКС-АВН 3 серпня ц.р.

«В останні роки Міноборони приділяє пильну увагу створенню і розвитку бойових робототехнічних комплексів. У травні на морському полігоні в Криму почалися випробування новітнього підводного безпілотника» Клавесин-2 «», — йдеться в публікації.

Раніше повідомлялося, що в Центральному конструкторському бюро морської техніки (ЦКБ МТ) «Рубін» створюється комплекс АБПА «Клавесин-2Р-ПМ», що має збільшену дальність і глибину занурення. «Даний комплекс, крім виконання оглядово-пошукових функцій, вирішує завдання науково-дослідного вивчення Світового океану в глибоководних районах», — говорилося в річному звіті «Рубіна».

Дослідний зразок АБПА «Клавесин-2Р-ПМ», який призначений для виконання оглядових і пошукових місій на глибинах до шести тисяч метрів, виготовлений і проходить етап попередніх випробувань, інформувало ЦКБ МТ.

Повідомлялося також, що «в активній фазі створення знаходиться більш складна комплексна роботизована система, призначена для охорони протяжних морських районів, а також районів континентального шельфу».

Поделиться публикацией