МІНОБОРОНИ ОТРИМАЛО 12 БРОНЕТРАНСПОРТЕРІВ БТР-4Е

Державне підприємство “Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова” передало Міністерству оборони України 12 бронетранспортерів БТР-4Е.

Про це 24 грудня ц.р. повідомили в прес-службі держконцерну «Укроборонпром»

Усі БТР прийняті військовою прийомкою Міноборони та передані у розпорядження 92-ої окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка Збройних сил України.

Оскільки термін поставки продукції бронетранспортерів минув ще у червні поточного року, виконання самого контракту продовжили до 31 серпня 2020 року.

“Порятунок цього контракту став пріоритетом нових команд “Укроборонпрому” та Міноборони, але ця проблема не вирішилася би без доручення глави держави, рішення Уряду, а також зусиль Мінекономіки та Міністерства фінансів. Для розблокування контракту вистачило сто днів, хоча нас запевняли в тому, що його вже не врятувати, і ці БТРи ніколи не будуть поставлені військовим. Сьогодні БТРи вже в частині, ХКБМ отримав за них гроші. Це приклад злагодженої роботи багатьох людей, зацікавлених у відновленні виробництва та виконанні держоборонзамовлення”, – прокоментував передачу БТРів генеральний директор державного концерну “Укрборонпром” Айварас Абромавичус.

Це один з найбільших контрактів підприємств Концерну в рамках виконання Державного оборонного замовлення.

Фінансування контракту було передбачене за рахунок кредитних коштів, виданих під державні гарантії на суму 1,5 млрд грн.

 

 

Поделиться публикацией