ЗАВОД “ІМПУЛЬС” ВІДКРИВ НОВИЙ ВИРОБНИЧИЙ КОМПЛЕКС ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА КОМПЛЕКТУЮЧИХ ДЕТАЛЕЙ ДЛЯ ДЕТОНАТОРІВ

“Шосткинський казенний завод “Імпульс” відкрив новий виробничий комплекс з сотнею комп’ютеризованих високотехнологічних верстатів та обладнання для виробництва комплектуючих деталей для детонаторів.

Про це 24 грудня ц.р. повідомили в  прес-службі держконцерну  «Укроборонпром».

Завдяки запуску нового цеху на заводі утворився повний цикл виробництва артилерійських боєприпасів та ракетного озброєння, тут виготовлятимуть усі необхідні деталі для засобів ініціювання артилерійських снарядів та ракетного озброєння.

“Високоточні верстати мають вільний набір інструментів, які здатні виготовити всю номенклатуру комплектуючих для детонаторів. Вірогідність браку деталей, які будуть виготовлятися в новому цеху, мінімальна. Нові верстати працюють у дуже швидкому режимі. Наприклад, для виготовлення деталі “Корпус” потрібно 26 хвилин, тоді як в ручному режимі спеціаліст витрачає на нього понад 8 годин”, – розповідає Андрій Артюшенко, директор дивізіону високоточної зброї і боєприпасів державного концерну “Укроборонпром”.

Паралельно із обладнанням комплексу на підприємстві готували спеціалістів для роботи із новими верстатами, 25 працівників уже працюють в новому цеху.

Передбачається, що за умови повної завантаженості буде задіяно 45 спеціалістів.

Завдяки оновленню потужності заводу “Імпульс” здатні повністю забезпечувати потреби Міністерства оборони України.

Нагадаємо, що КП “Шосткинський казенний завод “Імпульс” спільно з ПрАТ “Кузня на Рибальському”, розпочало серійне виробництво боєприпасів для 40-мм автоматичного гранатомету – ПГОФ-40, які відповідають стандарту НАТО.

Також заводом було освоєно виробництво спеціальних інертних 40-мм боєприпасів ПГІ-40, які використовуються для пристрілки автоматичного гранатомету та навчання особового складу.

Окрім того, КП “Шосткинський казенний завод “Імпульс”, спільно з ПрАТ “Кузня на Рибальському”, освоює виробництво ВОГ-25В, які призначені для стрільби з підствольних гранатометів ГП-25 для автоматів, що стоять на озброєнні силових структур України.

Поделиться публикацией