МІНОБОРОНИ ВИРІШИЛО КУПУВАТИ НОВІ АВТІВКИ, ЩО ЗАМІНЯТИМУТЬ УАЗИ В АРМІЇ, ЧЕРЕЗ ВІДКРИТІ ТЕНДЕРИ У СИСТЕМІ PROZORRO

Міноборони вирішило купувати нові автівки, що замінятимуть УАЗи в армії, через відкриті тендери у системі ProZorro. У першій партії придбають 150 машин.

Про це 28 вересня ц.р. повідомив портал Ukrainian military pages.

Вчора стало відомо про скасування Міноборони конкурсу на заміну УАЗів (ДКР «Сайгак») через його корупційність, невідповідність вимог до машини до реальних потреб, а також через значне очікуване перевищення вартості такої машини у порівнянні з базовим серійним варіантом автомобілів, що пропонуються на ринку (від 30% і більше).

Крім того, за словами заступника міністра оборони України Олександра Носова, у Міністерстві оборони розпочато службову перевірку щодо раніше визначеного для ДКР «Сайгак» тактико-технічного завдання, яке фактично було скопійоване з вимог до УАЗ-469 видання 1987 року. Результати цієї перевірки мають всі шанси бути переданими до органів досудового слідства.

Вже сьогодні, Олександр Носов повідомив у Facebook (шляхом коригування учорашнього повідомлення), що нові армійські легкові машини купуватимуть не за таємними ДКР, а за відкритими процедурами та у серійному варіанті.

«Ці машини «транспортної групи», а не «бойової», будуть закуповуватися відкритою процедурою в Прозорро для збройного формування – ЗСУ, в базовій комплектації, зеленого кольору, з двигуном не менше 2,3 л, механічна коробка, 4х4, з гарантією не меньше 3х років або пробігу, після внесення змін в плани і статті бюджетних витрат. Недопущення перевитрат складе близько 50 млн гривень у першій партії в 150 машин. Чого буде достатньо для закупівлі ще партії машин подібного класу для ЗС України», – дописав Носов зранку 28 вересня.

Поделиться публикацией