МОТОСТРІЛЕЦЬКА ДИВІЗІЯ РФ ОЗБРОЇЛАСЬ ЗРК «ТОР-М2»

Новосформована у минулому році мотострілецька дивізія збройних сил країни-агресора озброїлась зенітними ракетними комплексами (ЗРК) «Тор-М2».

Про це 13 січня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на місцеві ЗМІ.

Зенітні комплекси «Тор-М2» надійшли на озброєння 20-ї мотострілецької дивізії 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу Росії.

«Торами» укомплектований 358-й гвардійський зенітний ракетний полк новоствореної у 2021 році 20-ї мотострілецької дивізії збройних сил сусідньої країни.

Нині дивізія дислокується у місті Волгограді та Волгоградській області.

Модернізовані «Тор-М2» є оновленою версією цього мобільного зенітного комплексу. Їх почали постачати до російської армії з 2017 року.

Кожна машина виконана у вигляді самохідної пускової установки. Вона може відстежувати одночасно 48 повітряних цілей та обстрілювати чотири з них, як з місця так і під час руху.

ЗРК ближньої дії може працювати проти широкого спектру цілей: літаків та ударних гелікоптерів, а також безпілотників і крилатих ракет.

В ході модернізації боєкомплект «Тор-М2» виріс до 16 ракет. Досяжність комплексу зросла до 16 км за дальністю та 10 км за висотою.

Поделиться публикацией