МОРСЬКУ ПІХОТУ ЗСУ ОЗБРОЯТЬ ТАНКАМИ ТА БМП

Держава нарощує зусилля щодо забезпечення морських піхотинців новітніми та модернізованими зразками озброєння та військової техніки. До кінця 2018 року бойовий потенціал морської піхоти значно зросте завдяки переозброєнню бригад на танки Т-80 і модернізовані БМП.  Про це повідомляє Військовий навігатор України.

За інформацією видання, танковий батальйон бригади морської піхоти повністю укомплектують танками Т-80. До війни на Сході України морська піхота не мала на озброєні танків, але досвід АТО продемонстрував, що використання їх в бою у рази підвищує ефективність виконання бойових завдань.

Крім того, батальйон морської піхоти, що у Бердянську, отримає модернізовані БМП. Також у майбутньому окремий батальйон морської піхоти з Маріуполя можуть посилити ротою танків.

«Через загрози широкомасштабної агресії Росії одночасно на різних стратегічних напрямах, а це не тільки Азовська операційна зона з Кримом, але й Придністровський напрям, південні райони Одеської області (Бессарабія), адже агресор не відмовився від своїх планів дестабілізувати цю частину України, командування флоту планує створити ще одну бригаду морської піхоти. Обидві бригади морської піхоти будуть діяти разом з підрозділами ствольної і реактивної артилерії ВМС України та фактично закриватимуть все морське узбережжя країни — від міста Рені, що на річці Дунай, до Новоазовська Донецької області», — розповів начальник відділу морської піхоти Командування ВМС ЗС України полковник Сергій Тартаковський.

У перспективі, за словами представника ВМС ЗСУ, у складі кожної бригади морської піхоти буде «важкий» батальйон, озброєний танками і БМП, та «легкі» батальйони, підрозділи яких виконуватимуть завдання різного спектру бойового застосування.

ІА “ОПК»

Поделиться публикацией