МИКОЛАЇВСЬКИЙ БТЗ ПРОВІВ ЗАВОДСЬКІ ВИПРОБУВАННЯ БРОНЕМАШИНИ ДЛЯ РОЗВІДНИКІВ

Днями Миколаївський бронетанковий завод провів цикл заводських випробування модернізованої бронемашини для розвідників БРДМ-НІК. Про це інформує «Військовий навігатор України».

Зазначається, що уперше цю броньовану розвідувально-дозорну машину, призначену для виконання розвідувальних завдань та супроводження конвоїв було презентовано восени під час міжнародної виставки «Зброя та безпека» у Києві.

Наразі БРДМ-НИК пройшов лише заводські випробування. А ще один виріб заводу — БРДМ-2Л1 нещодавно вже успішно витримав визначальні відомчі випробування й був допущений до підконтрольної експлуатації у Збройних Силах, повідомляє сайт.

За словами директора заводу-виробника Миколи Кістріна, миколаївські конструктори врахували бойовий досвід АТО. Під час роботи над машиною вони постійно контактували із земляками-десантниками з 79-ї бригади.

Як повідомив, директор МБТЗ, завдяки зміненому компонуванню вузлів та агрегатів удалося значно збільшити внутрішній об’єм машини. Тому залежно від завдань є можливість різних варіантів розміщення особового складу всередині БРДМ. Машина також має бокові та кормовий люки для зручної посадки та спішування десанту.

Озброєння БРДМ становить роботизований бойовий модуль «Фальконет» із кулеметами 14,5-мм КПВТ та 7,62-мм ПКТ. Аби збільшити вогневу міць БРДМ-НІК виробник пропонує оснастити модуль 23-мм автоматичною гарматою власного виробництва.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией