ЛІТАКИ ПКС РФ ТА РБ ЗАВДАЛИ РАКЕТНОГО УДАРУ ПО УМОВНОМУ СУПРОТИВНИКУ

Літаки Повітряно-космічних сил (ПКС) Росії та ВПС Білорусі в ході спільних навчань завдали ракетного удару по умовному супротивнику, сили якого дислокувалися на полігоні «Брестський».

Про це 4 лютого ц.р. повідомив портал «Новости ВПК», посилаючись на російське військове відомство.

«Етап із бойовою стрільбою загальновійськових та десантних підрозділів із застосуванням вогню артилерії, а також відпрацюванням ударів штурмової та армійської авіації пройшов у четвер на полігоні «Брестський». Заходи відбулися в рамках перевірки сил реагування Союзної держави», — уточнили в Міноборони.

Пояснюється, що авіаційну підтримку підрозділів збройних сил Росії та Білорусі здійснили літаки Як-130 та Су-25. При цьому для нанесення авіаудару по об’єктах умовного супротивника заздалегідь було проведено повітряну розвідку з використанням безпілотних літальних апаратів спільної тактичної групи. «За вказівками передового авіаційного навідника літаками Як-130 і Су-25 було завдано удару некерованими авіаційними ракетами по техніці та живій силі умовного супротивника», — розповіли військові.

Міністри оборони Росії та Білорусі Сергій Шойгу та Віктор Хренін особисто спостерігали за відпрацюванням підлеглими навчально-бойових завдань.

Сергій Шойгу назвав організацію російсько-білоруських маневрів блискучою.

Поделиться публикацией