ЛУКАШЕНКО НАЗВАВ ДРУЖБУ З США ПРІОРИТЕТОМ ДЛЯ БІЛОРУСІ

Підтримка дружніх і взаємовигідних відносин з США є одним з пріоритетів зовнішньої політики Білорусі. Про це йдеться в привітанні президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка, направленого президенту США Дональду Трампу в зв’язку з Днем незалежності США.

«Переконаний, що подальше побудова конструктивних зв’язків між Білоруссю і Сполученими Штатами з відновленням діяльності дипломатичних представництв наших країн на рівні послів відповідає національним інтересам обох держав», — йдеться в привітанні, опублікованому прес-службою Олександра Лукашенка.

Слід нагадати, що днями Держсекретар США Майк Помпео привітав білорусів з Днем незалежності, заявивши, що Сполучені Штати є непохитним прихильником незалежності, суверенітету і територіальної цілісності Білорусі.

А 11 січня ц.р. американський журнал Foreign Policy повідомив, що глава МЗС Білорусі Володимир Макей 10 січня 2019 року повідомив Вашингтон про зняття обмежень на число американських дипломатів в Мінську.

«Це великий крок. Це початок відлиги», — сказав Foreign Policy неназваний американський чиновник.

Пізніше МЗС Білорусі підтвердив дзвінки Макеєва керівництву Держдепу США, але деталі не розкрив.

14 січня ц.р. Володимир Макей заявив, що між Мінськом і Вашингтоном йдуть переговори про взаємне розширення дипломатичної присутності, в тому числі про те, що обидві сторони повинні бути представлені на рівні послів.

Поделиться публикацией