КУЛЕБА РОЗЧАРОВАНИЙ РІШЕННЯМ КЕРІВНИЦТВА НАТО

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розчарований рішенням керівництва Північноатлантичного Альянсу не запрошувати представників Києва на саміт НАТО, який відбудеться 14 червня в Брюсселі.

Про це 27 травня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение», посилаючись на портал eadaily.com.

Свою неприховану досаду з даного приводу глава української дипломатії висловив в ході спільної прес-конференції з генеральним секретарем ОБСЄ Хельгой Шмід в Києві.

Міністр також поскаржився на те, що проголошена в 2008 році на Бухарестському саміті НАТО політика «відкритих дверей», все більше перетворюється для України в «політику годування обіцянками».

«Але з тих пір пройшло вже 13 років, і ні кроку до виконання цього рішення не було зроблено. І коли нас в Україні дорікають, що у нас занадто повільні деякі реформи, — то що тоді вже говорити про прийняття і реалізації рішень Альянсу, які 13 років припадають пилом », — сказав Кулеба.

І підкреслив, що не дивлячись на зрозуміле бажання країн-членів НАТО провести саміт в закритому режимі, він все ж абсолютно не розуміє, як можна було не запросити на нього України.

«Але, якщо чесно, ми абсолютно не розуміємо, як можна проводити закритий саміт НАТО на тлі агресивних дій РФ проти України», — журився Кулеба.

Про те, що саміт НАТО, запланований на 14 червня, пройде без участі представників Києва, раніше повідомили в Офісі президента України. При цьому на Банковій запевнили, що українське питання на саміті обов’язково буде обговорюватися.

Як повідомляло EADaily, раніше Дмитро Кулеба заявив, що Києву не варто розраховувати на те, що на червневому саміті країн НАТО, його учасники ухвалять рішення про надання Україні Плану дій щодо членства (ПДЧ) в Альянсі.

Поделиться публикацией