КРИВОНОС ПРОПОНУЄ ДОЗВОЛИТИ ВІЙСЬКОВИМ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ ЗБЕРІГАТИ ЗБРОЮ ВДОМА

Генерал Сергій Кривонос пропонує дозволити військовим територіальної оборони зберігати зброю вдома, а не у військоматах чи відділках поліції. Адже це дозволить швидше реагувати на загрози та при потребі протистояти диверсійним групам.

Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю 24 каналу висловив генерал ЗСУ, перший заступник командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ Сергій Кривонос.

Проте це не означає, що як тільки відповідний закон буде ухвалений, цю зброю «роздадуть з машин».

Генерал пояснив: люди повинні пройти відповідну перевірку та підготовку. Отримати зброю вони мали б тоді, коли їхнє приміщення буде обладнане сейфом та сигналізацією, відповідно до чинних законів України.

Він додав, що наразі офіційно на руках в українців на території країни понад мільйон стволів. До того ж, не всі з 80 тисяч військових самооборони (саме таку попередню чисельність планують), будуть мати зброю.

«Це ж просто профанація та намагання зірвати процес. Політики не хочуть мати підготовлений та навчений народ, який спроможний сам себе захищати. Чим тупіший народ, чим більше він „забитий“, тим простіше ним керувати», — наголосив генерал.

Поделиться публикацией