КОРПУС КОРВЕТУ «ВОЛОДИМИР ВЕЛИКИЙ» БУДЕ ПРОДАНО ЧЕРЕЗ БАНКРУТСТВО «ЧСЗ» — SMART MARITIME GROUP

Як повідомлялось Ukrainian Military Pages, 3 липня суд визнав банкрутом ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод», який входить до складу суднобудівного холдингу Smart Maritime Group (SMG) промислово-інвестиційної групи Вадима Новинського «Смарт-холдинг».

Господарський суд Миколаївської області керуючись ст. ст. 28, 37, 38, 40, 114 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», постановив припинити процедуру санації ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» (ЧСЗ), визнати його банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Саме цим підприємством будувався багатоцільовий корвет пр.58250 «Володимир Великий». Нагадаємо, що минулого, 2017 року, керівництво ЧСЗ неодноразово виступало проти проведення аудиту бюджетного фінансування «Корвету», в тому числі відмовилось допускати на підприємство державних аудиторів Держаудитслужби, мотивуючи відсутністю підстав для перевірки.

Прес-служба Smart Maritime Group, до складу якої входить ЧСЗ поширила заяву, що дане рішення [суду] є прямим слідством деструктивної позиції прокуратури, яка привела до ліквідації головного підприємства військового кораблебудування України та збитків для державного бюджету.

Крiм того прес-служба SMG у своїй заяві стверджує, що згідно процедури банкрутства побудований корпус корвету буде включений в ліквідаційну масу для подальшої реалізації:

…Робочою групою при Міністерстві оборони України, створеної для вирішення проблемних питань згаданої державної програми [«Корвет»], було розглянуто і оцінено як перспективний варіант виділення зі складу ПАТ «ЧСЗ» нового підприємства з відповідним переходом до неї всіх прав обов’язків по проекту. Відповідні заходи були включені в план санації і затверджені судовим рішенням, обов’язковим для виконання його на всій території України з моменту вступу в силу. Загальні збори акціонерів ПАТ «ЧСЗ» e грудні 2017 року схвалив виділення зі складу товариства нового ПАТ «Суднобудівна компанія «Корвет» зі статутним фондом 5,168 млн грн.

… Оскільки арешти не дозволили виділити зі складу товариства нове ПАТ «Суднобудівна компанія «Корвет», це призвело до того, що побудований корпус корвета буде включений до ліквідаційної маси для подальшої реалізації.

Також прес-служба SMG повідомляє, що ними підготовлено звернення до Служби безпеки України з проханням розібратися з антидержавною позицією представників ГПУ.

Звертаємо увагу, що у даній публікації йде мова лише про офіційну позицію холдингу Smart Maritime Group.

 

Поделиться публикацией