КОРПОРАЦІЯ «ТАСКО» ОПАНУВАЛА ВИРОБНИЦТВО НИЗЬКОІМПУЛЬСНОЇ ГАРМАТИ ПІД НАТІВСЬКИЙ КАЛІБР

Вітчизняна корпорація «Таско», що входить до складу ГС «Ліга оборонних підприємств України», опанувала виробництво низькоімпульсної гармати під натівський калібр 90 міліметрів.

Про це 14 січня ц.р. повідомив портал Арміяinform.

Як розповів кореспонденту АрміяInform головний механік корпорації Юрій Мацеха, гармата спеціально створена для встановлення у складі бойового модуля на бронеоб’єкти, які важать понад 7 тонн, такі як БТР, БМП, МТ-ЛБ або патрульний катер. До речі, вона дістала назву «низькоімпульсна» тому, що на відміну від звичайних гармат  має менший відкіт після пострілу за рахунок оригінальної конструкції ствола та ефективного дульного гальма.

За словами мого співрозмовника, ефективна дальність пострілу гармати становить 6000 метрів, максимальна – понад 12000 метрів. Тож її можна ефективно використовувати на ділянці виконання завдань рівня батальйону. Гармата адаптована під стрільбу протитанковими: кумулятивними та підкаліберними натівськими боєприпасами калібру 90 мм, а також з неї можна вистрелювати протитанкову ракету Falarick 90 (виробництва столичного КБ «Луч»). При цьому бронепробиття кумулятивного боєприпасу становить до 300 мм, підкаліберного – до 120 мм.

Підприємство здатне самостійно випускати як боєприпаси, так і безпосередньо гармату, адже опанувало відповідні технології їхнього виготовлення.

Поделиться публикацией