КОРПОРАЦІЯ «ТАСКО» ГОТУЄ БОЄПРИПАСИ НА ЕКСПОРТ – В. ПАВЛЮКОВ

Корпорація «ТАСКО» готує 23-мм боєприпаси власного виробництва для ЗУ-23 для поставки на експорт.

Про це 23 березня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на  інтерв’ю Defense Express.

Міністерство оборони України наразі не має потреби у купівлі даних виробів для потреб ЗСУ через наявність необхідної кількості боєприпасів на складах.

Перспективи ж на закордонних ринках є через великий обсяг операторів 23-мм спареної зенітної установки ЗУ-23.

23 мм поки запаси у Міністерства оборони достатні, вони не проявляють особливого інтересу. Але є споживач за межами України і ми готуємо їх до поставки на експорт, – розказав Валерій Павлюков.

Публічна демонстрація уламково-фугасних боєприпасів до ЗУ-23 відбулась на Міжнародній спеціалізованій виставці засобів захисту, озброєння, військової та спеціальної техніки, технологій і товарів подвійного використання «Зброя та безпека 2018».

Окрім них компанія «ТАСКО» представила також постріли уламкові гранати до 40-мм підствольних гранатометів та до 30-мм автоматичного гранатомету АГС-17.

Також компанія представляла і макети боєприпасів, що вже зараз використовуються у Збройних Силах України та Національною Гвардією України, а саме снаряди до буксованих 122-мм гармат Д-30 та самохідних артилерійських установок 2С1 «Гвоздика» і 100-мм протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра»:

Серед зразків присутній і 100-мм до гармати 2А70, що використовується на радянських бойових машинах піхоти БМП-3, які в Україні є у декількох одиницях та на початок АТО були у складі однієї з механізованих бригад у кількостях в пару одиниць:

Для випробування боєприпасів на підприємстві збудована контрольно-випробувальна станція для випробування боєприпасів калібром до 30 мм із довжиною директриси 100 м.

Окрім освоєння виробництва нових боєприпасів, корпорація «ТАСКО» займається ремонтом, модернізацією та утилізацією боєприпасів для артилерійсько-стрілецького озброєння.

 

Поделиться публикацией