КОНТРАКТ ІЗ ЗСУ МАЄ СКЛАДАТИ ВІД 10 РОКІВ – МІНІСТР ОБОРОНИ

Очікується, що контракт із Збройними силами України має складати від 10 років.

Про це 3 лютого ц.р. повідомив портал «Новинарня», посилаючись на заяву міністра оборони України Олексія Резнікова  під час брифінгу.

“…Контракт має бути, починаючи від 10-ти років. Тоді й буде сенс інвестувати в підготовку, житлову програму, серйозне достойне грошове забезпечення військових з боку держави”, – сказав Резніков.

З його слів, наразі тривають консультації з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем і міністром фінансів Денисом Марченком про можливість вирівнювання грошового забезпечення в ЗС до ринкових показників.

“На жаль, сьогодні солдат отримує 10 300 грн. А середня ринкова зарплата в Україні – приблизно 14 тисяч гривень. Наше завдання – як мінімум підняти зарплати військових до рівня ринкового, для того, щоби хлопці які підписали контракт сьогодні мали бажання залишитися і продовжити контракт”, – каже міністр.

“Солдата, який прийшов у військо, треба навчити основним базовим навичкам. За стандартами, ми маємо витратити на нього 1,5 млн грн. І якщо потім він через 8 місяців завершив контракт і пішов у цивільне життя – ми маємо підготувати нового солдата”, – продовжує Резніков.

Міністр також наголосив, що з 2023 року перед військово-політичним керівництвом держави стоїть інше “амбітне” завдання підвищити грошове забезпечення вище ринкової зарплати.

“Щоби водій танку у Збройних силах отримував більше, ніж водій трактора в сільському господарстві”, – наводить приклад Резніков.

Поделиться публикацией