КОМПАНІЯ «АРТЕМ» ВІДНОВЛЮЄ НОРМАЛЬНИЙ РЕЖИМ РОБОТИ

Замовлення на ракети до вітчизняного комплексу РК-360МЦ «Нептун» зрушило з місця.

Таку інформацію озвучив директор ДАХК «Артем» Володимир Зімін в коментарі Defense Express, повідомляє Український мілітарний портал.

Також Міністерство оборони України забезпечило виконання замовлення на некеровані авіаційні ракети РС-80.

Завдяки цим замовленням Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» відновлює нормальний режим роботи.

Наше підприємство повертається до нормального режиму роботи, і бачить серйозні перспективи в наступному році для росту. Це відбулось завдяки тому, що Міноборони забезпечило виконання замовлення по РС-80, і цей договір передбачає поставку за значно більшим обсягом, аніж за попереднім договором. І також – у нас зрушила з місця справа по замовленню на ракети до комплексу «Нептун», – розказав Володимир Зімін.

Наприкінці листопада Міноборони повідомило, що удвічі збільшило фінансування ДАХК «Артем» на наступний рік.

Було підготовлено додаткові замовлення некерованих авіаційних ракет РС-80, ракет Р-360 ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун» та ракет для комплексу «Вільха» на суму близько 900 млн гривень, у яких ДАХК «Артем» є головним виконавцем або співвиконавцем.

Перед цим у ДАХК «Артем» повідомили, що компанія переходить на одноденний робочий тиждень.

На сьогодні в нас немає великих діючих контрактів по Державному оборонному замовленню, які б могли завантажити наші виробничі потужності, хоча ми освоїли та готові поставляти для МОУ такі необхідні вироби як снаряд 152-мм снаряд ОФ29 та РС-80. З першого кварталу 2021 року «Артем» вимушено переводить близько 70% працівників на одноденний робочий тиждень. Це 1200 осіб, – розповів тоді Володимир Зімін.

 

Працювати повний тиждень залишиться лише 500-600 фахівців. Вони будуть виконувати наявні контракти, в тому числі експортні.

Як додав керівник підприємства, наразі існування ДАХК «Артем» проходить виключно завдяки іноземним замовленням. А роботи по постачанню «Вільхи» та «Нептуна» і досі знаходяться на етапі обговорення.

Поделиться публикацией