КИТАЙСЬКІ ХАКЕРИ ВИКРАЛИ ДАНІ ПРО НОВІ УЛЬТРАЗВУКОВІ РАКЕТИ США — THE WASHINGTON POST

Хакери, які ймовірно працювали на уряд Китаю, зламали комп’ютерну мережу підрядника військово-морських сил ВМС США і викрали звідти секретні дані, передає газета The Washington Post з посиланням на джерела.

За даними видання, вкрадена інформація стосувалася американських розробок в області ультразвукових протикорабельних ракет, які повинні з’явитися на підводних човнах США після 2020 року.

Наголошується, що хакерські атаки були зафіксовані у січні і лютому нинішнього року. Наразі проводиться розслідування за фактом злому.

Видання також повідомляє, що викрадені дані обсягом понад 614 Гбайт зберігалися у підрядника ВМС США на незахищеному сервері.

Нагадаємо, раніше у штаті Теннессі сайт місцевого виборчого комітету в ході виборів мера округу Нокс був виведений з ладу на годину у результаті хакерської атаки, вчиненої з IP-адреси, зареєстрованої в Україні. Заступник директора з інформаційних технологій округу Нокс повідомив, що інцидент стався під час голосування на первинних виборах 1 травня.

Також нещодавно сайт Міністерства енергетики зламали хакери. При цьому вони погрожували, що вся інформація з сайту буде вилучена через 10 годин, якщо міністерство не заплатить за розблокування 0,1 Bitcoin (близько $ 900).

Кабінет міністрів пропонує посилити покарання за втручання в роботу об’єктів критичної інформаційної інфраструктури. При цьому передбачено збільшити термін позбавлення волі до 6-8 років. Відповідна ініціатива міститься в урядовому законопроекті №8304, зареєстрованому в парламенті.

Лідером міжнародної кіберзлочинності залишається Росія, другу сходинку посідає КНДР, йдеться у спільному звіті американського Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) і компанії McAfee.

Поделиться публикацией