ДО РОЗВ’ЯЗАННЯ ПРОБЛЕМИ ЦІНОУТВОРЕННЯ ОВТ МІНОБОРОНИ ПОВЕРНЕТЬСЯ ВОСЕНИ

До розв’язання проблеми ціноутворення на продукцію оборонного призначення Міноборони України повернеться восени.

Як повідомили інформаційне агентство «Оборонно-промисловий кур’єр» у військовому відомстві, восени, під час проведення міжнародної виставки «Зброя та безпека-2018» заплановано міжнародний семінар, який має стати вивченням іноземного досвіду у питанні ціноутворення на продукцію оборонного призначення. Лише після цього, наголошують у Міноборони України, військове відомство визначиться із позицією щодо можливості розв’язати наявну проблему.

Як відомо, керівники підприємств вітчизняного ОПК наполягали на необхідності з метою створення в державі конкурентних умов для оборонних підприємств усіх форм власності, а також належного захисту інвестицій приватних і іноземних інвесторів удосконалити механізм формування і виконання державного оборонного замовлення (далі — ДОЗ). Зокрема, необхідно при розв’язані проблеми ціноутворення на продукцію оборонного призначення пропонувалося скасувати Методичні рекомендації міністра оборони (2591 / у / 2 від 18.10.2016 було затверджено «Методичні рекомендації щодо єдиних підходів під час застосування окремих положень, визначених постановою КМУ №517 від 08.08.2016 р. …»). Для цього пропонувалося внести зміни у Постанову КМУ №464 від 27.04.2011 р., а саме, вилучити слова «до» перед вказуванням відсотків – замість «до 5 відсотків», «до 30 відсотків» записати «5 відсотків», «30 відсотків».

Такі зміни було на початку 2018 року, однак скасовано у порушення процедур головою уряду Володимиром Гройсманом на прохання міністра оборони Степана Полторака.

Поделиться публикацией