КИТАЙСЬКИЙ БОМБАРДУВАЛЬНИК-НЕВИДИМКА БУДЕ ГОТОВИЙ В ЦЬОМУ РОЦІ

Китай представить бомбардувальник-невидимку Н-20 вже в цьому році, а не в 2025 році, як очікували в США. Про це 6 травня повідомило видання South China Morning Post з посиланням на військові джерела.

Побудований за технологією «стелс» бомбардувальник планують представити в листопаді 2020 р. на Міжнародній авіаційно-космічній виставці в китайському місті Чжухай, повідомляє китайське видання. Аналітики Пентагону при цьому вважали, що випуск Н-20 відбудеться не раніше 2025 року.

Поява H-20 може завершити створення Китаєм «ядерної тріади» з міжконтинентальних балістичних ракет, ракет з підводних човнів і зброї, що запускається з повітря.

Як зазначає South China Morning Post, бомбардувальник сконструювали для нанесення удару по другому кільцю островів — американським базам в Японії, Гуам, Філіппінам і іншим країнам.

Очікується, що бомбардувальник буде озброєний чотирма потужними надзвуковими ракетами-невидимками, а його власна швидкість складе 1000 кілометрів на годину. Дальність польоту — 8,5 тис. Кілометрів.

Джерело South China Morning Post розповів, що Пекін поки обдумує, коли запускати бомбардувальник, оскільки як його поява може змінити баланс сил в регіоні і викличе додаткове напруження, яке і так зросло через пандемію коронавирусу.

Що може прискорити запуск H-20, так це поставки США всім китайським сусідам винищувачів F-35, щоб вони стримували амбіції Пекіна, сказав співрозмовник китайського видання.

Поделиться публикацией