ЗСУ ПОЧАЛИ ВИКОРИСТОВУВАТИ ВІТЧИЗНЯНУ РСЗВ “ВІЛЬХА-М”, ЯКА ПЕРЕВЕРШУЮЄ M142 HIMARS

Збройні сили України почали використовувати реактивні системи залпового вогню з ракетами «Вільха-М», які мають дальність ураження 110 км.

Для порівняння, боєприпаси GMLRS, що використовуються високомобільними артилерійськими ракетними системами M142 HIMARS та M270, наданими Україні США, мають радіус дії приблизно до 80 км

«Вільха-М» — це українська РСЗВ, розроблена ДержККБ «ЛУЧ» та представлена восени 2021 року. Тоді ж , під час вогневих випробувань одна з арабських країн вирішила закуповувати українськ РСЗВ “Вільха-М” ще до прийняття їх на озброєння в ЗСУ.

Перевагами РСЗВ «Вільха-М» є її висока точність та дальність ураження.

Згідно з даними першого заступника голови Національної асоціації оборонно-промислового комплексу України Івана Вінника, програма модифікації Вільхи-М почалася в 2018 році, і що було випущено близько 100 одиниць.

«Вільха» використовувалась у бойових діях», — сказав Вінник під час XV конференції «Безпековий діалог між США та Україною», яка відбулася в Національному прес-клубі у Вашингтоні 28 лютого. Він додав, що вперше РСЗВ «Вільха-М» застосували в бойових діях у травні 2022 року.

Поделиться публикацией