ЗА ОСТАННІ ЧОТИРИ РОКИ УКРАЇНА ЗМОГЛА ЗНАЧНО НАБЛИЗИТИСЯ ДО СТАНДАРТІВ АЛЬЯНСУ – ПОСОЛ США

Україна з початку війни в 2014 році отримала від Сполучених Штатів допомоги майже на один мільярд доларів, передбачених для покращення оборонної здатності країни, повідомила посол США в Україні Марі Йованович.

Як передає «Радіо Свобода», на її думку, ще важливішим була організація спільних навчань.

«Це, звичайно, включає обладнання, і ми часто зосереджуємося на цьому, і я думаю, що ми надаємо багато важливого обладнання, включно з приладами нічного бачення, радарами і так далі, які не лише покращують можливості, але також рятують життя українців», — зазначила вона.

 

Однак «найважливішою інвестицією», на думку як американців, так і українців, є організація спільних навчань, у тому числі і з іншими союзниками НАТО. «Попри те, що основні заслуги належать саме українським солдатам, які були настільки сміливими та захищали Україну на фронті, та я думаю, що навчання допомогли посилити їхні можливості. І я знаю, що наші солдати вражені тим, як Україна змінилася», – наголосила Йованович.

У НАТО похвалили Україну за вражаючі реформи в оборонному секторі, зазначивши, що за останні чотири роки країна змогла значно наблизитися до стандартів Альянсу. На початку березня Державний департамент США  схвалив продаж Україні 37 протитанкових комплексів Javelin і 210 ракет до них на 47 мільйонів доларів.

Поделиться публикацией