«ЗАВОД ІМ. МАЛИШЕВА»ЗАВЕРШИТЬ КОНТРАКТ З ТАЇЛАНДОМ У ПЕРШОМУ КВАРТАЛІ 2018 р.

ДП «Завод імені. В.О. Малишева» завершив 2017 рік з рекордною для підприємства сумою реалізованої продукції, яка перевищила 3 млрд грн. Для порівняння.

Як повідомила прес-служба ДК «Укроборонпром» («Завод ім. Малишева»  входить до складу держконцерну): в 2014 році обсяг реалізації продукції був у 20 разів меншим і складав лише біля 150 млн грн.

Згідно з повідомленням ДК «Укроборонпром», остання у 2017 році партія бойових машин пройшла стаціонарні та польові випробування, вся продукція була перевірена замовником, отримала відповідні сертифікати та 27 грудня – відправлена. При цьому за контрактом з Таїландом заводу Малишева «залишилося здати замовнику усього декілька бойових машин, на підприємстві планують завершити виконання домовленостей в I кварталі 2018 року».

«Укроборонпром» також поінформував, що «Завод ім. Малишева» готовий приступити до виконання Державного оборонного замовлення з виготовлення танків «Оплот» для Збройних сил України.

Окрім того, «Завод імені. В.О. Малишева» завершив відправку чергової партії моторно-трансмісійних установок для Республіки Пакистан – відвантажена вже п’ята партія.

Моторно-трансмісійні установки представляють собою комплекти, в які входять двигун, трансмісія, системи обслуговування двигуна, система очистки повітря, броньований дах. В подальшому всі ці комплекти встановлюватимуться на пакистанські бойові машини «Аль-Халід-1».

Виконання цих експортних контрактів відбулось у рамках дозавантаження підприємства, після повного виконання всіх взятих перед Міністерством оборони України зобов’язань, за якими були відремонтовані танки «Булат», які вже направлені в танкові бригади Збройних Сил України.

З 2014  року на підприємстві було звільнено чотири очільника.

Поделиться публикацией