ЗАВДЯКИ ІНІЦІАТИВІ ЧЕХІЇ УКРАЇНА ОТРИМАЄ МІЛЬЙОН БОЄПРИПАСІВ

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі артилерійських снарядів для потреб України підписали угоду, в межах якої наша країна отримає мільйон боєприпасів. Як передає Укрінформ, про це повідомляє Corriere della Sera.

Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч — 122 мм. Однак чеські урядовці знайшли додатково ще 200 тисяч снарядів. «Невідомо, до яких саме підприємств були направлені звернення, хоча чутки вказують, зокрема, на Південну Корею, Туреччину та, можливо, ПАР», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Україна зможе отримати перші партії обіцяних боєприпасів не у червні, як раніше публічно заявляли в уряді Чехії, а, ймовірно, вже у квітні.

Загалом до чеської ініціативи долучились 15 країн, зокрема Німеччина, Франція, Нідерланди. Однак не всі з них публічно оголосили, яку саме суму внесли для закупівлі снарядів. Eряд Чехії схвалив власний черговий внесок в ініціативу закупівлі для України боєприпасів у третіх країнах. Також Польща подвоїть свій фінансовий внесок в ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ.

Поделиться публикацией