ЖИТОМИРСЬКИЙ БРОНЕТАНКОВИЙ ЗАВОД ВІДРЕМОНТУВАВ ЧЕРГОВУ ПАРТІЮ БОЙОВИХ МАШИН ПІХОТИ

Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод» (ЖБТЗ), що входить до складу Укроборонпрому, передало військовим 5 одиниць БМП-2 після капітального ремонту.

Про це 30 березня ц.р. повідомили в прес-центрі ДК «Укроборонпром».

Це перша для ЖБТЗ передача техніки в рамках державного оборонного замовлення на 2021 рік. Роботи виконані згідно з графіком, однак за обмеженого фінансування.

Окрім сучасних навігаційних систем, оптичних приладів та прицілів, фар інфрачервоного випромінювання з використанням діодних ламп БМП-2 також було оснащено гусеничними стрічками вітчизняного виробництва. Частина з них – власного виробництва підприємства, інша – харківського заводу ім. В.О. Малишева.

«Ми не вперше використовуємо гусеничні стрічки власного виробництва. Це дає змогу нашому підприємству у майбутньому повністю відійти від закупівель гусениць у приватних або іноземних компаній», – зазначив директор Житомирського бронетанкового заводу Олексій Жуковець.

Загалом від початку 2021 року фахівці ЖБТЗ здійснили 8 виїздів для виконання технічних робіт: чотири – у зону проведення Операції об’єднаних сил, ще чотири – у пункти постійної дислокації військових частин або навчальні центри. Загалом було відремонтовано понад 30 машин.

ДП «Житомирський бронетанковий завод» займається виготовленням, глибокою модернізацією та капітальним ремонтом бойової і спеціальної техніки різних

Поделиться публикацией