ЕСТОНСЬКА КОМПАНІЯ ПОЧАЛА РОЗРОБКУ РОБОТИЗОВАНОЮ ПЛАТФОРМИ THEMIS

Естонська компанія Milrem Robotics почала розробку першої національної роботизованою платформи ThEMIS, оснащеної озброєнням.

Про це 24 лютого ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение», посилаючись менеджера програми THeMIS Ремо Оясте на міжнародній виставці робототехніки UMEX 2020.

 

«В даний час розроблений безлюдний наземний апарат (ННА) ThEMIS, який застосовується естонським контингентом в Малі. ННА виконує функції «роботизованого мула» і перевозить боєприпаси, запчастини та воду; він також може застосовуватися при розвідці небезпечних місць. В даний час робот вже здатний ідентифікувати мети », — повідомив Оясте. «Наступний етап — інтеграція озброєння і оптико-електронних пристроїв, наприклад, радіолокаційної станції», — додав він.

 

За словами Оясте, до платформи TheMIS проявляє інтерес ряд потенційних замовників. «У кількох країн є вантажні варіанти цієї роботизованою платформи. Ми очікуємо підписання з країнами-партнерами контрактів на розробку збройної версії ННА », — зазначив Оясте.

 

У свою чергу, джерело в європейському оброни-промисловому комплексі повідомило ТАРС, що три найбільших оборонних компанії Європи займаються інтеграцією озброєнь до складу нового ННА. «Зокрема, виробник стрілецької зброї, компанія FN Herstal оснастила THeMIS дистанційно-керованим бойовим модулем (ДУБМ) з кулеметним озброєнням, компанія Nexter — ДУБМ з гарматним озброєнням, а корпорація MBDA — модулем з двома протитанковими керованими ракетами нового покоління MMP», — повідомив джерело. За його словами, інтерес до THeMIS як роботизованого носія озброєнь виявляють і країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

 

Виставка робототехніки UMEX 2020 проходить з 23 по 25 лютого в місті Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати).

 

Поделиться публикацией