ЕКСПЕРТ ПРО СЦЕНАРІЙ ВІЙНИ 2024. НАЗВАНО КЛЮЧОВІ МОЖЛИВОСТІ УКРАЇНИ (ВІДЕО)

Україна здатна створювати «сірі зони», куди ворог боявся б заходити через побоювання великих втрат техніки та особового складу. А також ізолювати Крим. Це пріоритети на найближчі місяці 2024 року, і це може сформулювати зовсім інший сценарій війни.

Таку думку висловив директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

За його словами, створювати «сірі зони» так, як це вже було досягнуто для ворожої техніки під Авдіївкою. Зараз ЗСУ знову протестували таку зону на іншій ділянці — На Донеччині у районі Кліщіївки 9 березня 2024 року, коли в результаті 18 одиниць техніки з особовим складом атакували українців, і 16 з них було вибито. Українці дуже пильно діяли, вчасно спрацювала розвідка і вчасно було нанесено удари.

Наступне завдання – знищення Чорноморського флоту та ізоляція Криму. Це дозволить унеможливити пересування логістики через Крим. Це може дозволити сформулювати інший сценарій війни. Раптово звільнений Крим дозволить нам зайти з тилу, коли на материковій частині росіяни ще стоятимуть в обороні.

 

Кримський міст, звісно, добре було б обрізати. Ми вже багато разів аналізували німецькі розмови, багато хто вхопився за думку, що якби це був європейський літак, то чому б і ні. Думаю, якщо британці Storm Shadow допомогли пристосувати до СУ-24, то, напевно, можна пристосувати і Taurus. У наші часи неможливо не знайти технічного розв’язання проблеми.

 

Єдине, що мене найбільше турбує — європейці застрягли у своїх недооцінках ворога. Вони, схоже, викреслили США як донора для України і приміряються, чи зможуть допомагати самостійно. Однак Україна досі не отримала жодного високотехнологічного озброєння від Заходу. Ніякого. Окрім протиповітряної і протиракетної оборони. Якщо навіть брати Storm Shadow або SCALP, то це 20 років, а ATACMS – 30 років, але й цього поки не можемо отримати.

Поделиться публикацией