ДП «АНТОНОВ» ВИРОБЛЯТИМЕ ВІСІМ ЛІТАКІВ НА РІК РАЗОМ ІЗ BOEING

Boeing надаватиме допомогу українському державному авіабудівному підприємству «Антонов», яке потрапило у важку кризу після втрати російського імпорту в 2014 році внаслідок анексії РA Криму та початку війни на сході Україні.

Про це повідомив 30 липня CNBC.

«Відділення Boeing — Aviall — з кінця наступного року постачатиме стільки деталей для «Антонова», щоб забезпечити виробництво 8 літаків на рік. Відповідну угоду було підписано на міжнародному авіашоу у Фарнборо», — йдеться в повідомленні.

Також «Антонов» планує в подальшому разом із Аviall збудувати складський комплекс, де зберігатимуться всі ті матеріали, які більше неможливо імпортувати з Росії.

Як відомо, компанія «Антонов» будує найбільші в світі транспортні літаки.

«У результаті укладання угоди з компанією Aviall Services, Inc., «Антонов» отримав партнера, який стане інтегруючою ланкою в процесі придбання низки комплектуючих виробів західного виробництва у рамках програми імпортозаміщення, зокрема, для запуску серійного виробництва новітніх літаків марки «Ан» та забезпечення їх післяпродажної підтримки на найвищому світовому рівні», – наголосив Президент ДП «Антонов» Олександр Донець 20 липня ц.р..

Він, зокрема, повідомив, що підписаний документ надає «Укроборонпрому» суттєві переваги для побудови трьох літаків Антонова лінійки «Next» – Ан-148, Ан-158 та Ан-178.

Поделиться публикацией