ДО СКЛАДУ ОДНІЄЇ З АВІАЦІЙНИХ БРИГАД ЗСУ ВВЕДЕНО ГЕЛІКОПТЕРИ РЕБ

До складу однієї з авіаційних бригад ЗСУ введено гелікоптери РЕБ – постановники перешкод на базі Мі-8.

Про це 27 листопада ц.р. повідомив портал АрміяInform.

Введенню до строю передувала значна робота на цьому борту – минулого року було завершено ремонт планерів та встановлено нові двигуни.

Цього року вже було проведено відновлення спецобладнання РЕБ, а також відбулось укомплектування гелікоптерів льотними екіпажами та бортовими операторами.

Зараз особовий склад екіпажів гелікоптерів РЕБ вдосконалює свою льотну, спеціальну підготовку та готується до бойового застосування.

Завдання гелікоптерів РЕБ — створити безпечні умови для застосування авіації в умовах ведення противником протиповітряної оборони. Баражуючи неподалік лінії фронту, постановники перешкод здатні з легкістю подавити засоби виявлення та наведення авіаційних і наземних засобів ураження ворога на глибині понад сто кілометрів. При цьому встановлене на вертольоти обладнання РЕБ однаково ефективно глушить бортові прицільні комплекси літаків й наземні засоби РТВ та ЗРВ.

Серед найближчих планів Командування — ввести до бойового складу решту вертольотів-постановників перешкод. Обладнувати їх будуть новими засобами радіоелектронної боротьби. Розглядається кілька виробників подібного обладнання. Серед них як українські, так і закордонні компанії.

 

Поделиться публикацией