ДЛЯ ЗСУ ЗАМОВЛЕНО ДЕСЯТОК МОДЕРНІЗОВАНИХ БРОНЬОВАНИХ ГУСЕНИЧНИХ ТЯГАЧІВ БТС-4

Для Збройних Сил України (ЗСУ) замовлено десяток модернізованих броньованих гусеничних тягачів БТС-4.

Про це 18 червня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на сюжет Факти ICTV.

Минулого року пройшли всі необхідні випробування модернізованого на ДП «Львівський бронетанковий завод» БТС-4.

Модернізація проводилась по досвіду розробки та виробництва броньованої ремонтно-евакуаційної машини (БРЕМ) «Лев» та «Зубр».

Роботи по ним на ДП «Львівський бронетанковий завод» здійснювали в ініціативному порядку та за обігові кошти підприємства.

Створення машин стало можливим завдяки переходу заводу до самостійного виготовлення основних компонентів тягачів та ремонтно-евакуаційних машин, серед яких і виготовлення стріли для крану:

Модернізований БТС-4 оснастили краном, з підйомною вагою у 12 тонн, тяговою лебідкою із тросом робочою довжиною у 200 метрів та максимальною силою буксирування до 100 тонн, бульдозерне обладнання, електро-зварювальним апаратом, тощо. Збільшився і запас ходу за рахунок додаткових паливних баків.

Крім того, заводчани встановили двигун потужністю 580 к/с, що надає можливість 38-тонній машині розвивати максимальну швидкість руху не менше 40 км/год. Екіпаж машини складається з 3 осіб.

Така комплектація машини дає екіпажу можливість виконувати повний перелік робіт з поточного та середнього ремонту бронетехніки в польових умовах з можливістю демонтажу з бронетехніки башт, двигунів, коробок передач, елементів трансмісії.

До встановлення додаткового обладнання можливість здійснювати демонтажні роботи за допомогою БТС-4 не була можливою та гусеничний тягач призначався тільки для евакуації бронетехніки з поля бою.

Державне підприємство «Львівський бронетанковий завод» здійснює ремонт та модернізацію різних типів броньованої техніки – це і танки Т-54/55, Т-65, Т-72, бойових машин піхоти, окремих комплектуючих, а також машин створених на їх базі.

 

Поделиться публикацией