ДК «УКРОБОРОНПРОМ» ОГОЛОСИВ ТЕНДЕР НА ПРОВЕДЕННЯ МІЖНАРОДНОГО АУДИТУ НА PROZORRO

Укроборонпром оголосив тендер на надання послуг стратегічного, операційного, технологічного, фінансового огляду та діагностики діяльності Концерну та його учасників. Відповідна позиція вже відкрита на Prozorro. Про це повідомляє офіційний сайт державного концерну.

За викладеною інформацією, переможець тендеру має також сконцентруватися над вдосконаленням розробленої стратегії корпоративної та виробничої реструктуризації Укроборонпрому, підпорядкованих підприємств та товариств, а також супроводом практичного впровадження розроблених спеціалістами рекомендацій.

«Завдяки цим заходам очікується отримати реструктуризовані активи, які будуть сформовані в декілька акціонерних холдингових компаній, кожна з яких спеціалізуватиметься на певному секторі оборонної промисловості та матимуть можливість виходу на ринки капіталу», — ідеться у повідомленні.

У концерні запевняють: вперше в історії України для виконання цього завдання буде залучена провідна консалтингова компанія, або навіть консорціум компаній, світового рівня, що має потужний ефективний досвід у роботі у сфері оборонної промисловості. Для вибору такої компанії в Укроборонпромі вже створено Тендерний комітет, до складу якого увійшов фахівець Незалежного антикорупційного комітету оборони Transparency International-Ukraine. Саме Тендерний комітет проведе всі необхідні заходи за процедурою «конкурентного діалогу».

В Укроборонпромі визнають, що нині оборонний комплекс України потребує створення організаційно-правових умов для проведення корпоратизації державних підприємств в цьому секторі економіки держави.

Як вже повідомляло ІА «ОПК», раніше представники концерну на публічних майданчиках неодноразово заявляли про реформування «Укроборонпрому». За їх висловами, один з основних етапів цього процесу є глобальну трансформацію, яка включає міжнародний аудит та стратегічний консалтинг відповідно до найкращих практик світового рівня. Для цього, мовляв, залучатимуть міжнародні організації.

Зокрема, про це на засіданні парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони, яке було присвячено проблемним питанням ОПК, доповідав заступник ген директора ДК «Укроборонпром» Денис Гурак.

За інформацією інформагентства «Оборонно-промисловий кур’єр», тоді у депутатів виникло чимало питань до озвученої презентації реформування галузі та державного концерну, яка по суті зводилася до залучення іноземних компаній для упорядкування вітчизняного оборонпрому «згідно з кращим  міжнародним досвідом».

Голова Комітету Сергій Пашинський зауважив, що Укроборонпром перекладає свої обов’язки на іноземних фахівців, послуги яких оплачуватимуться з державних коштів.

До речі, очікувана вартість цієї послуги, яка заявлена концерном на PROZORRO – 130 млн.грн.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией
-->