ДЕТАЛІ ВИПРОБУВАННЯ УКРАЇНСЬКОЇ РАКЕТИ

30-31 березня на одному з полігонів Одеської області Державне Київське конструкторське бюро «Луч» разом з військовими провели чергове успішне випробування ракетної системи «Вільха-М», розробленої у тісній співпраці підприємств кластеру високоточної зброї та боєприпасів «Укроборонпрому».

Про це 2 квітня ц.р. повідомили в прес-службі державного концерну «Укроборонпром».

 

Під час серії запусків були перевірені тактико-технічні характеристики ракет, систем наведення та дальність польоту. У результаті випробувань були підтверджені балістичні характеристики та висока точність системи наведення, надійність та стабільність роботи всіх елементів системи керування, безперебійність роботи двигуна.

 

“Ми домоглися того, що перший в історії України твердопаливний ракетний двигун стійко і стабільно працює на всіх ділянках траєкторії польоту реактивного снаряда. Це забезпечує доставку бойової частини до мети на дальність, задану тактико-технічними завданням Міністерства оборони. Простіше кажучи, випробування пройшли успішно і ракета потрапила в ціль на відстані 120 км першим пострілом, при цьому всі параметри роботи двигуна знаходилися в межах заданих діапазонів”, – пояснив особливості випробувань начальник управління високоточної зброї і боєприпасів ДК “Укроборонпром”, Андрій Арнольдович Артюшенко.

 

“Створений і забезпечений шляхом застосування сучасних інноваційних конструкторських рішень і вітчизняних ракетних технологій запас міцності корпусних деталей виключив можливість фізичного руйнування корпусу в умовах перенавантаження”, – додав Артюшенко.

 

 

 

 

 

 

Підприємства «Укроборонпрому» завершують основні етапи випробувань реактивних систем «Вільха-М». Ці системи є модернізацією «Вільхи», яка вже знаходиться у серійному виробництві. Нещодавно чергову партію ракет «Вільха» ДП «Луч» достроково передали військовим.

 

Модернізації виробу направлені на збільшення дальності польоту, підвищення точності, використання нових конструкторських рішень та матеріалів, що підвищує загальну ефективність цієї високоточної зброї.

 

Уже найближчим часом українська армія зможе отримати модернізовані версії нової високоточної зброї, яка забезпечує знищення противника на дальності понад 100 кілометрів.

Поделиться публикацией