ГРУЗІЯ ОТРИМАЛА ПЕРШІ АМЕРИКАНСЬКІ ПРОТИТАНКОВІ КОМПЛЕКСИ JAVELIN

Перший етап поставок переносних протитанкових комплексів Javelin в Грузію завершено, заявили в Тбілісі. За словами глави Міноборони 23 січня, комплекси знаходяться «в безпечному місці»

Зокрема, Грузія отримала від США першу партію переносних протитанкових комплексів Javelin, на поставку яких влада країни раніше уклали контракт з Пентагоном. Про це заявив глава Міноборони Грузії Леван Ізора після зустрічі з послом США в Тбілісі Яном Келлі, йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті військового відомства.

 

«Системи Javelin знаходяться в безпечному місці», — запевнив грузинський міністр, додавши, що вже незабаром військовослужбовці почнуть освоювати нові комплекси і пройдуть відповідний навчальний курс.

 

Всього згідно з контрактом Грузія придбає у США протитанкові комплекси на $ 75 млн. За даними агентства американського Міністерства оборони з оборонного співробітництва і безпеки, влада Грузії запропонували Вашингтону продати їм 410 ракет до цих комплексів, 72 прицільно-пускові установки, десять навчальних комплексів і 70 зарядів для них. Також в договорі прописано, що американська сторона повинна буде забезпечити обслуговування систем Javelin, їх транспортування і надати інші сервісні та логістичні послуги.

 

У Міноборони Грузії запевняли, що американські протитанкові комплекси потрібні їм виключно в оборонних цілях. В кінці минулого року Тбілісі повідомляв про отримання французьких систем ППО, а саме зенітно-ракетних комплексів типу VL MICA і мобільних станцій радіолокації.

Поделиться публикацией