ГОЛОВА НАГЛЯДОВОЇ РАДИ ЛІГИ НАЗВАВ НАЙБІЛЬШІ ПРОБЛЕМИ ОБОРОННИХ ПІДПРИЄМСТВ

Голова Наглядової ради ГС «Ліга оборонних підприємств» Юрій Єхануров (колишній прем’єр-міністр України та міністр оборони України) назвав під час прес-конференції Ліги 9 жовтня головні проблеми приватних оборонних підприємств.

Зокрема, за словами Ю. Єханурова до таких проблем відносяться створення умов для зміни норми прибутків оборонних підприємств, а саме отримання оборонними підприємствами при виконанні державного оборонного замовлення прибутків 5% на придбання комплектуючих та 30% на виконання робіт, що є вкрай необхідним для розвитку національних оборонних підприємств.

 

 

Крім того, Юрій Єхануров зазначив, що надзвичайно важливим є створення в Україні системи стандартизації та сертифікації озброєнь та військової техніки. Зокрема, сьогодні такої розгалуженої системи немає і тому дуже важко казати для майбутнього переходу України на стандарти НАТО у сфері виробництва озброєнь та військової техніки.

 

Голова Наглядової ради Ліги переконаний, що поки що немає вирішення проблеми доступу до інформаційних баз у випадках, коли йдеться про продовження ресурсу експлуатації озброєнь та військової техніки, які розроблялись за межами України. «Це питання потрібно вирішувати», — вважає фахівець.

Крім того, Ю. Єхануров поінформував і визнав це позитивним фактором, що 68% державного оборонного замовлення виконують приватні оборонні підприємства України.

 

Він також висловив позитивне враження від створення умов  для співпраці між підприємствами «Ліги оборонних підприємств України»,  ДК «Укроборонпром» та Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», відзначивши, що надзвичайно важливу роль у цьому процесі відіграє співпраця наглядових рад Ліги та ДК «Укроборонром» (голова наглядової ради ДК «Укроборонпром» є академік Михайло Згуровський, ректор НТУУ «КПІ»)

Нижче — відео виступу.

Поделиться публикацией