ГЛАВА ПЕНТАГОНУ ЗАКЛИКАВ ЗМІЦНЮВАТИ НАТО ДЛЯ СТРИМУВАННЯ РОСІЇ

Марк Еспер назвав Росію світовим порушником спокою.

США мають співпрацювати з партнерами в НАТО для підвищення боєздатність альянсу. Кошти повинні бути спрямовані на стримування супротивників, в тому числі і Росії.
Про це заявив глава міністерства оборони США Марк Еспер, повідомила пресс-служба Пентагону 18 липня.

Він нагадав, що США домагаються, щоб союзники і партнери по альянсу витрачали на оборону не менше 2% ВВП.

«Ми досягли великого прогресу в цьому за останні пару років, але ще більше належить зробити», — сказав він.

За словами Еспера, збільшення витрат НАТО можна тільки вітати, і тепер кошти повинні бути спрямовані на стримування супротивників.

«Ми повинні стримувати Росію. Ми повинні зміцнювати НАТО і посилювати наших партнерів, чого ми з нетерпінням чекаємо», — зазначив він.

Еспер назвав Росію світовим порушником спокою — вона анексувала Крим, веде війну в Україні, загрожує союзникам по НАТО і направляє війська в Сирію та Лівію.

При цьому, на думку Еспера РФ представляє собою трохи менш складне завдання, ніж Китай, який прагне витіснити США «з регіону і бажано зі світової арени».

Варто відзначити, коли Еспер очолив Пентагон, він назвав Росію і Китай стратегічними конкурентами США.

Раніше повідомлялося, що ЄС перевірить всі можливі погрози з боку Росії. Міністр оборони Німеччини заявила, що мова йде не тільки про ситуацію в Лівії або Сирії, але і в Україні, де досі йде війна і «де зберігається ситуація, що на території Європи вперше після Другої світової війни кордони змінили за допомогою військової сили».

Поделиться публикацией