В ЦНДІ ОВТ ЗСУ ВІДЗНАЧАЮТЬ БРАК СУЧАСНИХ ТРЕНАЖЕРНИХ КОМПЛЕКСІВ І НОВІТНЬОГО ПОЛІГОННОГО ОБЛАДНАННЯ

Через брак сучасних тренажерних комплексів і новітнього полігонного обладнання велика кількість одиниць техніки та озброєння використовується для проведення бойової підготовки особового складу.

Про це в своїй статті зазначив професор Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки (ЦНДІ ОВТ) Збройних сил України М.І. Васьківський. Дані розміщені у статті в збірці «Проблеми координації воєнно-технічної та оборонно-промислової політики в Україні. Перспективи розвитку озброєння та військової техніки», яку підготовлено до XIV міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та Безпека».

Автор статті зазначив, що в умовах втрати більшої частини флоту та обмеженого застосування авіації, підготовка кваліфікованих кадрів Сухопутних військ для забезпечення безпеки нашої держави відіграє дуже важливу роль. Фахівець ЦНДІ ОВТ ЗСУ також вказав, що негативним фактором залишається «розбалансованість системи озброєння сухопутних військ» та «питання забезпечення необхідних показників надійності» ОВТ радянського виробництва, яким оснащуються ЗСУ у ході проведення антитерористичної операції.

В іншому матеріалі цієї ж збірки йдеться про наявність зразка необхідного тренажеру, створеного науково-виробничим підприємством «Метекол». Фахівці ЦНДІ ОВТ ЗСУ зазначають, що комплекс забезпечує проведення лекційних занять з відображенням на екрані мультімедійної дошки електронних навчальних матеріалів, формування практичних умінь та навичок застосування ОВТ шляхом виконання практичних завдань та проведення тестового контролю рівня знань шляхом виконання пакетів тестових завдань.

У статті повідомляється, що 30 жовтня 2015 року було укладено договір про держзамовлення №ДЗ/41-2015 «Розроблення уніфікованого тренажерного комплексу підготовки військових спеціалістів». В рамках цього договору у 2016 році було розроблено та прийнято на тестування Військовою академією міста Одеса модифікацію комплексу для Сухопутних сил.

Поделиться публикацией
-->