В УКРАЇНІ БУДЕ СТВОРЕНО ПІДПРИЄМСТВО З ВИРОБНИЦТВО БПЛА BAYRAKTAR

В рамках спільного з Туреччиною проєкту в Україні буде створено підприємство з виробництво БПЛА Bayraktar TB2.

Про це в інтерв’ю LB.ua розказав Гендиректор «Укрспецекспорту» Вадим Ноздря.

Наразі триває вибір місця для локалізації такого виробництва.

Зараз сторони узгоджують зобов’язання щодо наповнення цього підприємства активами та гарантованим першим замовленням.

Україна планує отримати 48 безпілотників, які Міноборони поставить на озброєння в ЗСУ.

В залежності від комплектації це від 6 до 12 ударних комплексів, стандартна складає чотири безпілотних літальних апарати на одну базову станцію.

Комплектація комплексів виготовлених в Україні може бути змінена, а за рахунок меншої вартості людиногодини у нашій державі та інших умов імпорту покупних частин БПЛА, які закуповує турецький виробник закордоном, ціна комплексу може зменшитися на 35%, вважає гендиректор «Укрспецекспорту».

У перспективі Україна зможе самостійно експортувати БПЛА Bayraktar TB2 у треті країни. Основна умова – на ринок не постачається від турецького виробника. Як приклад це Азербайджан, що замовив певну кількість БПЛА у Туреччини.

В Україні буде створено підприємство з виробництво БПЛА Bayraktar TB2. Наземні станції управління БПЛА Bayraktar TB 2 Фото: АрміяInform

Зараз на озброєнні Збройних Сил України перебуває 6 безпілотних авіаційних комплексів Bayraktar TB2 та три наземні станції управління.

 

Про купівлю турецьких оперативно-тактичних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2 виробництва компанії Baykar Makina ми вперше повідомили у листопаді 2018-го року.

 

Тоді під час візиту Президента України Петра Порошенка до Туреччини було підписано відповідну угоду з турецьким підприємством.

 

Згодом через декілька місяців БПЛА вже були передані Україні.

Поделиться публикацией