В РОСІЇ ПРОДЕМОНСТРУВАЛИ НОВІ ЗАСОБИ ДЛЯ БОРОТЬБИ З БПЛА

Росія готується активно протидіяти безпілотним літальним апаратам; так, на виставці Dubai Airshow 2019 російські оборонні підприємства продемонстрували комплекти «Репеллент», «Сапсан-Бекас», «Рубеж-Автоматика», «Купол», «Луч» та «Пищаль», які призначені для боротьби з безпілотниками, повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС.

«Створена дворівнева концепція боротьби з дронами, до складу якої входять як пристрої радіоелектронної протидії БПЛА, так і засоби ураження», – заявив генеральний директор «Рособоронекспорту», коментуючи нові комплекси.

Згідно поданої росіянами інформації, «Репеллент» забезпечує тактичну захист від дій БПЛА в радіусі 30 кілометрів, «Сапсан-Бекас», «Рубеж-Автоматика», «Купол» орієнтовані на прикриття важливих інфраструктурних об’єктів. «Луч» та «Пищаль» набагато більш портативні і дозволяють придушувати БПЛА у радіусі шести і двох кілометрів відповідно, що теоретично дозволяє їхне використання безпосередньо у військах.

Тим часом Україна переозброюється на турецькі БПЛА. Угода про закупівлю ударних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2 турецького виробництва було підписано в січні 2019 року.

Поделиться публикацией