В НІМЕЧЧИНІ ПОПРОСИЛИ США НЕ ВИВОДИТИ ВІЙСЬКА З КРАЇНИ

В чотирьох землях Німеччини попросили США не виводити війська з країни, повідомляє Reuters з посиланням на листи конгресменам.

Про це 20 липня ц.р. повідомив портал DT,UA.

Прем’єр-міністри земель пояснили, що прагнуть забезпечити присутність США в Німеччині в майбутньому. Раніше президент США Дональд Трамп схвалив висновок понад 9 тис військових, скоротивши чисельність контингенту до 25 тис осіб

Прем’єр-міністри чотирьох земель Німеччини звернулися до конгресу США з проханням не виводити американські війська з країни. Про це повідомляє Reuters з посиланням на листи конгресменам.

Раніше президент США Дональд Трамп схвалив висновок 9,5 тис. військовослужбовців. Офіційний представник Пентагону Джонатан Хоффман повідомляв, що це «посилить стримування Росії».

Листи в конгрес направили прем’єри чотирьох земель: Баварії, Гессена, Баден-Вюртемберга і Рейнланд-Пфальца, повідомляє агентство. У зверненнях вони написали, що прагнуть «не розірвати узи дружби, а зміцнити їх», а також забезпечити присутність США в Німеччині та Європі в майбутньому.

За словами прем’єр-міністрів, бази США на території їхніх земель складають основу американської присутності в Європі і здатності НАТО діяти.

Поделиться публикацией