В ЗС ПОЛЬЩІ РАКЕТНІ ВІЙСЬКА ТА АРТИЛЕРІЯ ВВАЖАЮТЬСЯ ГОЛОВНОЮ УДАРНОЮ СКЛАДОВОЇ СУХОПУТНИХ ВІЙСЬК

В останні роки в збройних силах Польщі приділяється особлива увага ракетним військам і артилерії, які вважаються головною ударною складової сухопутних військ. Існує думка, що з 2016 року саме підрозділи цього роду військ модернізуються найбільш швидко і результативно.

Про це 13 січня у своєму матеріалі для порталу «Военно-политическое обозрение» повідомив Микола Островський.

Значущими, на думку автора матеріалу, є контракти, укладені в 2016 році на поставку Війську Польському восьми батарейних вогневих модулів 120-мм самохідних мінометів M120K «Рак» і чотирьох дивізійних вогневих модулів «Регіна» з основними засобами ураження 155-мм самохідних гаубицями «Краб» .

Зокрема, повідомляється, що 2019 рік став важливою віхою в процесі впровадження в ВС зазначених артилерійських систем. Так, в жовтні минулого року 12-я механізована бригада отримала останній з восьми законтрактованих батарейний вогневої модуль з 8 самохідними мінометами M120K і чотирма командно-штабними машинами.

Раніше в 2017-2018 роках такі модулі надійшли в 17-ю, 12-ю і 15-ю механізовані, а також 21-ю гірничо-піхотну бригади.

До того ж, у перспективі кожен вогневої модуль M120K, крім мінометів і командно-штабних машин, додатково включатиме дві машини артилерійської розвідки на базі легкого БТР, три транспортера боєприпасів, рухливу майстерню і машину забезпечення.

Поделиться публикацией