В ЗСУ ПЕРЕДАЛИ ЗААРЕШТОВАНИЙ РОСІЙСЬКИЙ ДИВІЗІОН ЗРК С-125 «ПЕЧОРА»

Служба безпеки України спільно з Головною військовою прокуратурою, ДП «Укроборонсервіс» і Миколаївською митницею передали Міністерству оборони України зенітно-ракетного комплексу С-125 «Печора» в складі дивізіону, який раніше намагалися переправити з Росії до Еритреї.

Про це 2 серпня ц.р. повідомив DT,UA, посилаючись на СБУ.

«Слідством установлено, що у період 2007-2010 років службові особи ВАТ «Рособоронекспорт» (Російська Федерація), за попередньою змовою з іншими особами, вчинили незаконне переміщення через митний кордон України зенітно-ракетного комплексу С-125 «Пєчьора» разом із 36 зенітними ракетами класу земля-повітря 5В27Д, у повному бойовому оснащені, разом із супутнім обладнанням та іншим озброєнням. Зазначене озброєння посадовці Російської Федерації планували поставити до держави Еритрея, стосовно якої Радою безпеки Організації об’єднаних націй введено ембарго», — йдеться в повідомленні СБУ в п’ятницю.

У січні 2019 року під час перевірки комплекс озброєння знайшли на складі в Миколаєві.

«У кримінальному провадженні зазначені 36 зенітних ракет із супутнім обладнанням та іншим озброєнням вилучені в ході обшуку як предмет контрабанди, визнані речовими доказами та ухвалою слідчого судді на них накладено арешт… Після завершення проведення необхідних процесуальних дій у кримінальному провадженні, на виконання рішення Кабінету Міністрів України озброєння передається до Збройних Сил України, які отримають на бойове чергування сучасний ракетно-зенітний комплекс у складі цілого дивізіону», — додали в СБУ.

ЗРК С-125 призначений для оборони найважливіших адміністративних, промислових і військових об’єктів від ударів всіх типів засобів повітряного нападу, що летять на гранично малих і середніх висотах. Забезпечує ураження бомбардувальників, винищувачів-бомбардувальників, літаків багатоцільового призначення і крилатих ракет з ефективною поверхнею розсіювання 0.2м2 і більш. передачі даних.

Зенітна керована ракета 5В27Д зі збільшеною швидкістю польоту, дозволяє ввести обстріл цілей «навздогін».

Поделиться публикацией