В БІЛОРУСІ РОЗРОБЛЕНО НОВИЙ КОМПЛЕКС БОРОТЬБИ З БЕЗПІЛОТНИКАМИ

ВАТ «КБ Радар» завершило розробку і приступило до випробувань нового виробу — малобазового різностно-далекомірного комплексу 3D-визначення місцезнаходження і розпізнавання безпілотних літальних апаратів «Кіраса-М».

Про це повідомив сайт Військово-промислового комітету РБ.

Комплекс призначений для виявлення, ідентифікації, розпізнавання і 3D-місцезнаходження безпілотних літальних апаратів (БПЛА) за їх сигналами передачі даних.

 

Комплекс виявляє БПЛА в пасивному режимі на основі різностно-далекомірного методу. Завдяки пасивному режиму роботи комплекс працює непомітно, не створює перешкод для навколишньої інфраструктури і може ефективно і безпечно використовуватися навіть на території аеропортів.

 

«Кіраса-М» може бути пов’язана із засобами радіоелектронної боротьби з БПЛА, а також із засобами радіолокаційного і оптичного виявлення повітряних цілей.

 

Комплекс здатний виявляти БПЛА, що працюють в частотному діапазоні від 400 до 6 000 МГц. Дальність виявлення БПЛА — 3 км, визначення висоти польоту БПЛА можливо, коли він підійшов на відстань 1,5 км від комплексу.

 

Комплекс буде продемонстрований в ході виставки MILEX-2021, яка пройде в період з 23 по 26 червня 2021 року в Мінську.

Поделиться публикацией