В БІЛОРУСІ ЗАПЛАНОВАНО ПРЕЗЕНТАЦІЮ БРОНЕТРАНСПОРТЕРА БТР-V2

В ході Міжнародної виставки озброєння і військової техніки MILEX-2021 заплановано презентацію бронетранспортера БТР-V2 виробництва ВАТ «Мінський завод колісних тягачів».

Про це 9 червня ц.р. повідомив портал Мілітарний, посилаючись на Державний військово-промисловий комітет Республіки Білорусь

Новий бронетранспортер розроблений в інтересах Міністерства оборони Республіки Білорусь в ініціативному порядку та в перспективі може замінити такі бойові машини, як БМП-1/2, БТР-70 і БТР-80, що знаходяться на озброєнні білоруської армії.

У білоруському виробі передбачено максимальне використання вітчизняних комплектуючих.

“У створеній броньованій техніці конструктори постаралися врахувати всі новітні вимоги, що пред’являються до сучасних бойових броньованих машин”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що виріб являє собою броньоване повнопривідне шасі (повна маса 22 000 кг) з колісною формулою 8×8, обладнаний водометними рушіями, що дозволяють забезпечити доставку підрозділів з десантних кораблів на сушу, форсування річок та інших водних перешкод.

Зазначається, що бронетранспортер БТР-V2 здатний розвивати максимальну швидкість до 110 км/год на асфальтованому покритті та до 10 км/год – на плаву. Машина оснащена дизельним рядним шестициліндровим двигуном WP13.550А0 потужністю 550 к.с., що працює в парі з гідромеханічної шестиступінчастою коробкою передач виробництва ВАТ «МЗКТ».

Поделиться публикацией