ВІЙСЬКОВО-МОРСЬКА ГРУПА НАТО ПРОВЕЛА НАВЧАННЯ В ЧОРНОМУ МОРІ

Кораблі 2-ї постійної військово-морської групи НАТО (SNMG2) провели навчання із кораблями і авіацією Румунії недалеко від порту Констанци.

 

Про це 2 квітня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на  сайт Військово-морського командування НАТО.

В рамках тренувань відпрацьовувався сценарій проведення групи кораблів через ділянку із мінами.

Для цього до тренувань був залучений мінний тральщик ВМС Румунії Lupu Dinescu (М-25).

В рамках проходу через ділянку із мінами кораблі SNMG2 здійснювали прикриття угруповання із повітря. 2 румунських винищувачі МіГ-21 були задіяні для імітації повітряної загрози.  Окрім того участь в навчаннях взяв румунський ракетний корвет Zborul (F-188).

До тренувань, які відбулися 30 березня, кораблі SNMG2 перебували три дні в Констанці, де здійснювати поповнення запасів.

Після заходу до Чорного моря 3 кораблів SNMG2 (італійського фрегату ITS Virginio Fasan, канадського фрегату HMCS Fredericton і турецького фрегату TCG Salihreis) до них приєдналися кораблі Румунії і Болгарії. Мова йде про румунський фрегат ROS «ReginaMaria» (F 222) та болгарський фрегат BGS «Verni» (F 42). Таким чином в складіSNMG2 на сьогодні перебуває 5 фрегатів.

 

Поделиться публикацией