ВІДСУТНІСТЬ УКРАЇНСЬКОГО СУПУТНИКА У КОСМОСІ ДЛЯ ДЕРЖАВИ ВЕЛИКА ГАНЬБА – УРУСЬКИЙ

Відсутність українського супутника у космосі для мене взагалі велика, не тільки для мене, я вважаю, для нашої держави ганьба! Тому що ми говоримо про велику космічну державу Україна, говоримо про те, що у нас є «КБ «Південне», «Південмаш», а в кінцевому рахунку зараз не маємо жодного супутника на орбіті, окрім двох наносупутників, які запустили студенти з КПІ імені Сікорського.

Про це в інтерв’ю порталу «Радіо свобода» повідомив віцепрем’єр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський

«Військові чекають даних від американців кожен день. Усі дані ми отримуємо з іноземних супутників. Наземна інфраструктура у нас досить розвинена. Я недавно буквально відвідував наш національний центр управління і випробовувань космічних засобів. Мені показали всі останні напрацювання, які були і є, тобто які є зараз там в центрі. Наземний сегмент у нас біль-менш готовий. Але ми не маємо свого угруповання. Три роки у нас немає загальнодержавної космічної програми. Це вперше за всю історію України. Фінансується на сьогодні, щоб ви розуміли, 90 мільйонів гривень. Я думаю, що якщо би Андорра мала космічне агентство, то вони, напевне, більше виділяли б коштів, ніж Україна виділяє на розвиток космічної галузі», — підсумував він.

 

 

Поделиться публикацией