ВІДКРИЛАСЯ ВИРОБНИЧА ЛІНІЯ ТУРЕЦЬКОЇ КОМПАНІЇ ASELSAN З ВИРОБНИЦТВА ЗАСОБІВ ЗВ’ЯЗКУ

 

В Україні відкрилася виробнича лінія захищених засобів зв’язку для Збройних сил України в рамках офсетної програми між Україною та Туреччиною. Виробнича лінія турецької компанії Aselsan відкрита на території українського  приватного підприємства «Еверест» (член Ліги оборонних підприємств України).

Під час відкриття виробничої лінії президент турецької компанії Aselsan Халюк Гйоргюн зазначив, що виробнича лінія в Україні є значним кроком у розвитку військово-технічного співробітництва Туреччини та України.

За його словами, компанія Aselsan є одним з лідерів оборонного виробництва в Туреччині і налічує понад 7300 співробітників 65% я яких є інженерами.

У свою чергу, начальник Військ зв’язку ЗСУ — начальник Головного управління зв’язку та інформаційних систем Генерального штабу ЗС України, генерал Володимир Рапко повідомив під час відкриття виробничої лінії, що ЗС України задоволені вибором радіостанції турецького виробника, тому що вона відповідає усім вимогам щодо захисту інформації та є більш дешевої ніж станції інших іноземних виробників, які пропонувалися Україні. Крім того, на думку генерала, дуже важливо, що станція зараз проходить спеціальне дослідження і зможе забезпечити високий рівень захисту інформації під час її передачі.

Поделиться публикацией