ВІДБУЛИСЯ ПРИЗНАЧЕННЯ В СБУ

Першим заступником голови СБУ призначено генерал-майора Олега Козловського
Також 31 травня призначені ще два заступники глави відомства.

Першим заступником голови Служби безпеки України та керівником Антитерористичного центру при СБУ призначено генерал-майора Олега Козловського. Віталій Бунечко і Олексій Петров призначені заступниками голови СБУ.

Генерал-майор, начальник Управління Служби безпеки України в Миколаївській області у 2015—2017 роках Олександр Калінін. став керівником головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки, зайнявши місце Сергія Конюхова.

З січня цього року Олег Козловський обіймав посаду заступника голови Національної поліції — начальника департаменту оперативної підтримки. За даними DT.UA, саме він під час президентських виборів займався боротьбою поліції з «сітками», підкупом виборців і іншими порушеннями.

Полковник Віталій Бунечко — брат керівника юридичного підрозділу «Укрнафти». Саме він представляв інтереси компанії з орбіти Коломойського в судових позовах з НАБУ. Самого Віталія в 2015 році звинувачували в спробі впливати на тендери «Енергоатому», а також в кришуванні компанії «Укргазвидобування».

Генерал Олексій Петров раніше очолював Департамент контррозвідки СБУ.

30 травня президент Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду подання на звільнення голови СБУ Василя Грицака, міністра оборони Степана Полторака і міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Першим заступником голови СБУ Зеленський призначив Івана Баканова – голову партії «Слуга народу», юриста «Кварталу 95» і свого друга дитинства.

Поделиться публикацией