ВМСУ ОЧІКУЮТЬ ОТРИМАТИ В СЕРЕДИНІ 2018 р. ДВА НОВІ ДЕСАНТНІ КАТЕРИ “КЕНТАВР”

ВМСУ очікують отримати у середині 2018 року два нові десантні катери “Кентавр”.

Про це інформаційне агентство «Оборонно-промисловий кур’єр» поінформували в Міноборони України. За інформацією відомства, на фінальної стадії також проект “Лань-М”, найближчим часом буде закладено три корпуси таких катерів для ВМС ЗС України. В Міноборони додали, що нині продовжуються державні іспити з прийомки чотири мбака типу “Гюрза-М”,  а найближчим часом ВМСУ матимують у складі шість таких катерів у своєму складі.

В Міноборони пояснили, що, враховуючі значну перевагу РФ у поточному бойовому потенціалі на морі (10:1) та інвестиціях у перспективне кораблебудування (20-60:1),  успішність дій ВМСУ має ґрунтуватися на  асиметричній, про-активній та дуже швидкій протидії супротивнику у напрямку найбільш вразливих його місцях. Інформаційна обізнаність, швидкий маневр, раптовість, взаємодія та високоточна зброя мають стати основою успіху у боротьбі проти значно сильнішого за фізичними параметрами супротивника.

Згідно з концепцією протидії ВМСУ противнику, виходити на оперативну спроможність надводних сил ВМС доцільно поступово, у три етапи: у прибережній зоні – 12 міль (Coastal), у ближній морській зоні –до 200 міль (Littoral), й у дальній морської зоні – за межами Чорного моря (Blue waters).

Керівництво ВМСУ очікує, що зростаюча економіка буде здатної поступово збільшити асигнування на будівництво не тільки легких сил (так званого “москітного флоту”), але й кораблів “класичного флоту”: з нинішніх 70-90 млн дол. на рік до 100-400 млн. дол. на рік у майбутньому, враховуючи також потреби на переозброєння інших родів ВМСУ (авіації і берегової оборони).

Поделиться публикацией