ВИЗНАЧЕНО ПЕРЕЛІК НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ, ДЕ МАЄ ВІДБУТИСЯ РОЗМЕЖУВАННЯ

Командуванням визначено перелік з 30 населених пунктів, де має відбутися розмежування.

Про це повідомляє 29 жовтня ц.р. повідомив «Главком», посилаючись на командувача операції Об’єднаних сил (ООС) Володимир Кравченко розповів подробиці розведення сил і засобів на Донбасі.

За словами Кравченка, після успішного розведення сил і засобів в районі населених пунктів Золоте і Петровське має розпочатися розведення ще на чотирьох ділянках уздовж всієї лінії зіткнення. Всього командуванням ООС визначено перелік з 30 населених пунктів, де має відбутися розмежування.

«Згідно з домовленостями, які були укладені 1 жовтня цього року в Мінську, процес відведення займе 30 діб. З них на безпосереднє відведення сил і засобів дається три доби. Сам процес почнеться тоді, коли протягом семи діб зберігається режим тиші. Я підкреслюю, повної тиші, без єдиного пострілу на певних ділянках для розведення, і підтвердження тиші представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ», — сказав Кравченко.

Командувач підкреслив, що відведення особового складу, техніки та розмінування територій відбуватиметься після дотримання режиму припинення вогню і сповіщення ОБСЄ про готовність почати цей процес.

«Після дотримання режиму припинення вогню українська сторона СЦКК сповіщає СММ ОБСЄ про те, з якого рубежу, який склад сил і засобів приділятиметься і на який кордон вони повинні бути відведені. На наступну добу українська сторона сповіщає СММ ОБСЄ про те, що ми готові почати розведення. На третю добу, після семиденного режиму тиші, з дванадцятої години починається переміщення особового складу і військової техніки. Далі здійснюється пошук і знищення мінно-вибухових загороджень, демонтаж фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення в межах певної ділянки», — зазначив він.

Також Кравченко додав, що під час розведення сил в так званій «сірій зоні» працюватимуть представники Національної поліції, Національної гвардії і Державної прикордонної служби України, а також соціальні служби, місцеві органи влади і між цивільними та військовими адміністрації.

За його словами, процес відведення сил і засобів Збройних сил України контролюватимуть представники СММ ОБСЄ, контроль за дотриманням режиму припинення вогню здійснюватиме українська сторона СЦКК.

 

 

Поделиться публикацией